siirry sisältöön

UKK

Usein kysytyt kysymykset. Tässä osiossa vastaamme kysymyksiin, mitä on kysytty eniten. Mikäli sinulla on lisää kysymyksiä, ehdota niitä lisättäväksi tähän osioon. Harkitsemme aina kunkin kysymyksen lisäystä tälle sivulle, mikäli sitä kysytään paljon, mutta emme vastaa yksittäisiin ehdotuksiin.

Mikä on Suomen Kansa julkaisu?

Suomen Kansa on suomalainen, voittoa tavoittelematon verkkojulkaisu, joka keskittyy suomalaisiin ja Suomea koskettaviin ajankohtaisiin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin. Tavoitteenamme on tarjota monipuolista ja objektiivista tietoa sekä edistää suomalaisen median monimuotoisuutta.

Onko Suomen Kansa julkaisu ilmainen? Onko Suomen Kansa julkaisussa maksumuureja?

Suomen Kansa on lukijoille ilmainen, eikä palvelussa ole maksumuureja sisältöön. Suomen Mediayhtymä Ry ylläpitää palvelua yleishyödylliseen tarkoitukseensa nojaten.

Pitää kuitenkin muistaa, että tämänkin asian status "ilmainen" vaatii syvällisempää pohdintaa. Suomen Kansan sisällön mahdollistavat motivoituneet sisällön tuottajat, jotka maksavat siitä käyttämällään ajalla. Jotta heidän työnsä olisi mahdollisimman palkitsevaa, lukijana toivomme että jaat Suomen Kansa julkaisun sisältöjä mahdollimman monelle.

Miksi Suomen Kansa julkaisu on perustettu, miksi se on olemassa?

Suomen Kansa julkaisun lähtökohtainen ajatus on, että Suomessa olisi aina kaikille samat säännöt ja suomalainen yhteiskunta kehittyisi kansalaisten tahdon mukaisesti. Suomen Kansa julkaisu on yleishyödyllinen ja tuo esiin muun muassa kansalaisten oikeuksia sekä niiden huomiotta jättämisiä.

Mikä on Suomen Kansa julkaisun historia?

Suomen Kansa on nykymuodossaan perustettu 11.9.2024. Mutta, historia ulottuu kuitenkin paljon pidemmälle. Suomen Kansa on ilmestynyt sanomalehtenä vuosina 1901-1905.

Lehden julkaisijana, päätoimittajana ja taloudenhoitajana työskennellyt Reinhold Roine perusti Suomen Kansan Helsingin suomenkieliseksi iltapäivälehdeksi ja samalla työväestölle suunnatuksi kansanlehdeksi.

Kunnioitamme julkaisun historiaa käyttämällä samaa logotunnusta, mitä julkaisu on käyttänyt vuosina 1901-1905.

Kenelle Suomen Kansa sisältö on suunnattu?

Sisältö on suunnattu kaikille suomalaisista yhteiskunnan, kulttuurin, rahankäytön, talouden tai vaikkapa turvallisuuden asioista kiinnostuneille.

Tarjoamme eritasoista sisältöä: osa sisällöstä sopii aloittelijoille ja on helppolukuista, kun taas osa syventyy tarkemmin aiheisiin ja sopii jo aiheeseen perehtyneille tai erikoistietoa hakeville lukijoille.
Pyrimme mahdollisuuksien mukaan tekemään sisällön alkuun tiivistelmän, jolloin lukija saa nopeasti perustiedot ja voi valita haluaako syventyä lisää.

Onko Suomen Kansa sitoutumaton poliittisesti sekä myös muilla tavoin?

Kyllä, Suomen Kansa on sitoutumaton poliittisesti sekä myös muilla tavoin. Toimintamme keskittyy laadukkaan ja objektiivisen tiedon tuottamiseen ilman poliittisia kannanottoja, mielipiteitä tai piilotettuina mielipiteinä toimivia adjektiiveja.

Pyrimme koko ajan parantamaan riippumattomuuttamme ja otamme mielellään vastaan erilaisia ehdotuksia, miten voisimme jatkuvasti parantaa toimintaamme.

Kuka omistaa Suomen Kansa median?

Ei kukaan. Suomen Kansan pohjana on yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon rekisteröity yhdistys, Suomen Mediayhtymä Ry. Voittoa tavoittelematonta rakennetta voidaan pitää välttämättömänä Suomen Kansa median syntymiselle sekä olemassaololle.

Suomen Kansa median tarkoituksen ei voida nähdä toteutuvan, mikäli olisimme riippuvaisia mainostajien tai osakkeenomistajien intresseistä.

Mitä Suomen Kansan ME logo tarkoittaa?

ME logolla viestimme kaikkien Suomalaisten yhteenkuuluvuutta, kulttuuria sekä jokaisen mahdollisuutta tiedon esilletuontiin. Korkeatasoinen journalismi on yhtälailla mahdollista niin henkilön harrastuksena kuin ammattinakin.

Onko Suomen kansa nationalistinen tai kuitenkin oikeistoon kallellaan oleva julkaisu?

Ei ole. On ymmärrettävää, että nimestä Suomen Kansa saattaa syntyä moninaisia ajatusvirtoja. Suomen Kansa on ensisijaisesti nimitys Suomalaisesta kansakunnasta ja samalla rekisteröity nimi Suomen Kansa medialle. Sanaparina 'Kansa' päätteiset medioiden nimet ovat läsnä muuallakin Suomalaisessa mediakentässä.

Suomen Kansa julkaisu on myös nimensä puitteissa riippumaton ja erityisesti alleviivaa Suomen Kansa julkaisun kuulumista jokaiselle suomalaiselle, riippumatta yksilön ominaisuuksista tai asemasta.

Onko Suomen Kansa sosialistinen tai kuitenkin vasemmistoon kallellaan oleva julkaisu?

Yhtälailla, toistetaan aiemman kysymyksen vastaus: Ei ole. On ymmärrettävää, että nimestä Suomen Kansa saattaa syntyä moninaisia ajatusvirtoja. Suomen Kansa on ensisijaisesti nimitys Suomalaisesta kansakunnasta ja samalla rekisteröity nimi Suomen Kansa medialle. Sanaparina 'Kansa' päätteiset medioiden nimet ovat läsnä muuallakin Suomalaisessa mediakentässä.

Suomen Kansa julkaisu on myös nimensä puitteissa riippumaton ja erityisesti alleviivaa Suomen Kansa julkaisun kuulumista jokaiselle suomalaiselle, riippumatta yksilön ominaisuuksista tai asemasta.

Miten Suomen Kansa media täydentää mediakenttää?

Suomen Kansan tavoitteena on tuoda suomalaisiin aiheisiin monipuolisia ja objektiivisia katsantoja, jotka rikastuttavat mediakenttää. Laadukkaan ja puolueettoman tiedon tarjoaminen auttaa lukijoita saamaan syvällisemmän käsityksen yhteiskunnallisista kysymyksistä.

Mitä enemmän ihmisillä on erilaisia ja laadukkaita tietolähteitä, sitä paremmin he voivat muodostaa omia näkemyksiään.

Mikä tekee Suomen Kansa mediasta toistaiseksi ainutlaatuisen?

Suomen Kansa käsittelee aiheita, jotka koskettavat Suomea ja suomalaisia, mutta joita harvemmin nostetaan esille muissa medioissa – erityisesti niissä, jotka toimivat joko osakeomistuksen intressein mainosrahoituksen varassa tai valtion sekä kunnan rahoitusten turvin.

Käsittelemme rohkeasti esimerkiksi virkamiesten toimintaa, korruptiota, kansalaisten oikeuksia ja yhteiskunnan rakenteellisia kysymyksiä, aina faktapohjalta ja kiihkottomasti.

Mistä Suomen Kansa saa tietonsa ja mitä lähteitä Suomen Kansa käyttää?

Sisällön tuottajat pyrkivät käyttämään mahdollisimman monipuolisia ja luotettavia lähteitä, kuten tutkimuksia, viranomaisten julkaisuja ja muita alkuperäisiä lähteitä.

Yleisesti ottaen ei viitata yleisiin, jo julkaistuihin artikkeleihin, vaan keskitytään tuomaan lukijoille suoraa, tarkkaa ja tarkistettua tietoa.

Miksi Suomen Kansa ei ota kantaa mielipiteisiin tai näkökulmiin?

Suomen Kansa julkaisussa pyritään tarjoamaan objektiivista tietoa ja pitämään sisällön faktapohjaisena sekä kiihkottomana. Asioita ei esitetä mielipiteinä, vaan tuodaan ne esille todennetun tiedon pohjalta.

Kiihkottomuus ja neutraali sävy ovat toiminnan kulmakiviä. Sisällön tuottajien tavoite on tulla alati paremmaksi neutraalissa, kiihkottomassa ja objektiivisessa tiedon välittämisessä.

Miten Suomen Kansa suhtautuu niin kutsuttuihin perinteisin arvoihin ja näkemyksiin?

Suomen Kansa julkaisun tehtävänä on tarkastella myös perinteisiä käsityksiä ja arvoja kriittisesti sekä objektiivisesti. Tavoitteena on puuttua aiheisiin, joita Suomessa harvemmin kyseenalaistetaan – olipa kyseessä yhteiskunnan rakenteet, kansalaisten oikeudet tai vaikkapa omaisuuden suoja.

Niin kutsuttujen ajatuskuplien puhkominen on olennainen osa toimintaa.

Onko Suomen Kansan toiminta tutkivaa journalismia?

Osittain kyllä. Suomen Kansa pyrkii nostamaan esille asioita kiihkottomasti, objektiivisesti ja ilman sensaatiohakuisuutta. Aiheemme valitaan niiden yhteiskunnallisen merkityksen perusteella, ja ne käsitellään aina faktoihin perustuen. Yhtälailla myönnetään ja oikaistaan virheet niiden tapahtuessa.

Miten Suomen Kansa valitsee käsiteltävät aiheet?

Sisällön tuottajamme valitsevat aiheet niiden yhteiskunnallisen merkityksen perusteella sekä millainen vaikutus niillä on suomalaisiin henkilöihin ja yhteisöihin. Pyrkimys on käsitellä aiheita, jotka vaikuttavat suoraan tai epäsuorasti suomalaisten arkeen ja oikeuksiin.

Tavoitteena on tuoda esiin aiheita, jotka eivät aina, joko osittain tai kokonaan, päädy toimivien medioiden käsittelyyn, kuten kansalaisten oikeudet, omaisuuden suoja ja yhteiskunnan rakenteelliset kysymykset.

Miten voin tilata Suomen Kansa uutiskirjeen?

Suomen Kansan uutiskirje lähetetään kaikille kannatusjäsenille. Liittymällä kannatusjäseneksi saat uutiskirjeen sähköpostiisi ja pysyt ajan tasalla uusista julkaisuista ja ajankohtaisista aiheista.

Voinko lähettää uutisvinkkejä?

Kyllä, otamme mielellämme vastaan juttuideoita ja uutisvinkkejä lukijoilta. Voit lähettää ehdotuksesi verkkosivujemme kautta tai osoitteeseen uutisvinkki ät suomenkansa.fi. Kaikki ideat käydään läpi ja niitä harkitaan osana julkaisusuunnitelmaa.

Voinko jakaa Suomen Kansa sisältöä?

Kyllä, toivomme lukijoidemme jakavan Suomen Kansa julkaisun sisältöä sosiaalisissa medioissa, sähköpostissa, WhatsApissa jne, jotta tieto leviää ja keskustelu jatkuu laajemmalle yleisölle. Julkaisujen otsikon alla on aina valmiina jakamisen mahdollistavat linkit.

Sisällön jakaminen auttaa edistämään avoimempaa ja monipuolisempaa tiedonvälitystä.

Miten voin tukea Suomen Kansan toimintaa?

Voit tukea Suomen Kansan toimintaa liittymällä kannatusjäseneksi, lahjoittamalla tai osallistumalla keskusteluun ja jakamalla sisältöämme. Myös yritykset ja yhteisöt voivat tukea meitä.

Miten yritykset ja yhteisöt voivat tukea Suomen Kansan toimintaa?

Yritykset ja yhteisöt voivat liittyä kannatusjäseniksi tai antaa lahjoituksia. Lahjoituksissa/kannatusjäsenyydessä on hyvä huomioida 850 euron 100% verovähennyskelpoinen vuosiraja. Lahjoitukset voivat olla vähennyskelpoisia myös suuremmissa summissa, mutta ne vaativat tilannekohtaista tarkastelua verolakien puitteissa.

Yritykset ja yhteisöt voivat kuitenkin lahjoittaa vapaasti Suomen Kansan toimintaan varoja vaikka ne eivät olisi täysin verovähennyskelpoisia.

Voiko Suomen Kansa julkaisussa mainostaa?

Kyllä, meillä on pääsääntöisesti yrityksille ja yhteisöille suunnattuja mainosmahdollisuuksia. Mainokset ovat tuloverolain mukaisesti tulon hankintaan tai ylläpitoon liittyviä kuluja ja ne ovat täysin 100% verovähennyskelpoisia.

Voit tiedustella lisää lähettämällä sähköpostia: mainosta ät suomenkansa.fi

Miten Suomen Kansan kannatusjäsenyys toimii?

Kannatusjäsenyys on tapa tukea Suomen Kansan toimintaa. Jäsenet saavat uutiskirjeen ja pääsyn uusimpaan tietoon. Jäsenmaksut käytetään toiminnan ylläpitämiseen ja sisällön kehittämiseen.

Voiko yksityishenkilö sponsoroida Suomen Kansan toimintaa?

Kyllä, yksityishenkilöt voivat sponsoroida Suomen Kansaa lahjoituksilla tai kannatusjäsenyyden kautta. Sponsoreiden tuki auttaa paitsi tarkoituksemme edistymistä, myös pitämään sisällön vapaasti saatavilla.

Miten Suomen Kansa huomioi lukijoiden palautteen?

Arvostamme lukijoiltamme ja seuraajilta saamaamme palautetta. Kaikki palaute käsitellään ja otetaan huomioon julkaisutyössä. Lukijoiden ehdotukset ja ajatukset auttavat meitä kehittämään toimintaa ja tarjoamaan sisältöä, joka vastaa heidän tarpeisiinsa.

Miten Suomen Kansa julkaisuun voi tulla mukaan tuottamaan sisältöä?

Otamme mielellämme uusia sisällöntuottajia, jotka haluavat edistää Suomen Kansa julkaisun tarkoitusta ja ovat kiinnostuneita tuomaan esiin monipuolisesti suomalaisia aiheita. Sisältöä voit tuottaa monin tavoin, ensimmäinen kanavamme on kirjoittaa artikkeleita, kysy lisää muista tavoista.

Sisällön tuottajaksi voi hakea verkkosivustomme kautta tai lähettää sähköposti osoitteeseen tahdontuottaa ät suomenkansa.fi, eikä aiempaa ammattikokemusta vaadita – tärkeintä on kiinnostus objektiiviseen tiedonvälitykseen.

tahdontuottaa ät suomenkansa.fi

Paljonko aikaa sisällön tuottaminen vaatii sinulta?

Kyseessä on harrastus sinulle, päätät sen itse. Voit esimerkiksi tehdä sisältökokonaisuuden kerran kuukaudessa, viikossa tai useammin.

Voit ajatella ajankäytöllisesti esimerkiksi niin, että vaihdat osan sosiaaliseen mediaan käyttämästäsi ajasta sisällön tuottamiseen Suomen Kansassa. Samalla tulet kuulluksi ja saat pysyvyyttä tekemällesi sisällölle.

Mikä on Suomen Mediayhtymä ry:n rooli Suomen Kansan toiminnassa?

Suomen Mediayhtymä ry toimii yleishyödyllisenä tukiyhdistyksenä, joka mahdollistaa Suomen Kansa julkaisun toiminnan. Yhdistys ei kuitenkaan osallistu julkaisupäätöksiin, vaan varmistaa toiminnan edellytyksiä.